Transferpressar

En transferpress, även kallad värmepress, är en maskin som används för att göra tryck på olika typer av textiler. För att uppnå ett bra resultat av trycket krävs en maskin som klarar av trycket och har stor användarvänlighet. Med hjälp av en transferpress kan du enkelt, säkert och smidigt pressa ett tryck på olika slags textiler.

Fördelar med att ha sin egna transferpress

Om du har en verksamhet eller är en privatperson som regelbundet trycker tryck på textiler är en transferpress en bra investering. Fördelen med att ha sin egen transferpress är att du på så sätt alltid kan utföra professionella trygg med precision. Även om det går bra att hyra en transferpress för mindre jobb är det praktiskt att ha en egen transferpress att tillgå om du behöver använda den ofta eller planerar att trycka många motiv på textiler. Med olika typer av transferpressar finns det garanterat någon variant som passar dina behov och förutsättningar. Många transferpressar är dessutom oerhört användarvänliga och enkla att lära sig hantera och manövrera.

Olika sorters transferpressar

Det finns primärt tre olika typer av transferpressar, manuella, semi-automatiska och eldrivna. En manuell transferpress låter dig som användare reglera trycket själv. Beroende på hur hårt tryck du applicerar kan du få olika resultat. En semi-automatisk transferpress skiljer sig från en manuell transferpress på det sätt att du kan ställa in tid och tryck. Sedan applicerar du tryck precis som vid användning av en manuell transferpress. En eldriven transferpress säkerställer ett stabilt och lyckat resultat vid varje användning. Transferpressen sköter tid, värme och tryck helt själv utifrån de inställningar du ställt in maskinen på i förhand. Skillnaden mellan de olika transferpressarna är delvis priset men delvis hur enkla de är att använda och hur stabilt och lyckat resultat du kan få. En manuell transferpress kan ge ett lika bra resultat som en eldriven transferpress, men det krävs lite mer skicklighet för att uppnå samma resultat.