I bostadshus landet över finns det många gemensamma tvättstugor som möjliggör för alla boende att tvätta sina kläder och tyger i ett gemensamt utrymme. Gemensam tvättstuga är särskilt vanligt i hyresbostäder där många mindre lägenheter inte har möjlighet eller utrymme för att ha en egen tvättmaskin.

Fördelar med gemensam tvättstuga

Det finns oerhört många fördelar med att ha en gemensam tvättstuga i bostadshuset. Den kanske största fördelen med gemensam tvättstuga är för att det möjliggör för de som bor i mindre lägenheter att tvätta sina saker utan att behöva klämma in en tvättmaskin i badrummet. Många badrum i hyresrätter är inte utrustade för att rymma en tvättmaskin, vilket ställer krav på att fastigheten erbjuder en gemensam tvättstuga. Det finns även fördelar med att tvätta i den gemensamma tvättstugan för de som har möjligheten att ha en egen tvättmaskin i sin lägenhet. Du kan eventuellt spara in på både vatten och el, förutsatt att du betalar för det. Du kan få mer utrymme i ditt badrum och slipper ha tvätt hängandes på tork i lägenheten, vilket kan bidra till en del frustration och irritation. De boende bokar tvättid och behöver inte trängas med andra i tvättstugan.

Tillgång till extra maskiner

En enormt stor fördel med att få tillgång till en gemensam tvättstuga i sin fastighet är att de brukar vara utrustade med riktigt grymma maskiner. Gemensamma tvättstugor brukar dessutom vara utrustade med torktumlare och torkutrustning, exempelvis torkskåp. Det gör det väldigt enkelt att både tvätta och torka tvätten. Många har inte plats för den lyxen i badrummet, vilket gör det oerhört effektivt att tvätta i en gemensam tvättstuga i jämförelse med att tvätta i hemmet. Många industritvättmaskiner som används i gemensamma tvättstugor är dessutom både snabbare och mer effektiva än tvättmaskiner som används i bostäder. Det möjliggör för mer effektivt tvättande och mer tid över för annat!